Słodycze a Odchudzanie

    No Comments Bez kategorii

    Aby walka z nadprogramowymi kilogramami przyniosła oczekiwany efekt, należy zadbać o to, aby na naszych talerzach gościły odpowiednie produkty. Wskazać można te, które są absolutnie zakazane , jeśli naszym celem jest redukcja wagi. Podpowiadamy z czego należy zrezygnować, jeśli chcemy chociaż trochę schudnąć.

    dental seal skuteczny – Na Wybielanie

    Słodycze
    Powinniśmy wyeliminować je z naszej diety jako pierwsze, jeśli chcemy w ogóle myśleć o tym, że nasza waga chociaż trochę się zmniejszy. Oczywiście usunięcie ich z diety nie jest proste. Wszystko dlatego, że cukier naprawdę uzależnia. Tym, po co można sięgnąć w czasie odchudzania jest wyłącznie gorzka czekolada. Oczywiście nie wolno od razu zjadać całej tabliczki. Dwie bądź trzy kostki nie utrudnią jednak odchudzania.

    Jedzenie typu fast food
    To kolejny poważny wróg odchudzania. Jedzenie typu fast food to różnego rodzaju zapiekanki, pizza, frytki, hot dogi oraz hamburgery. Zawierają bardzo dużo tłuszczu (w tym bardzo negatywnie odbijające się na zdrowiu tłuszcze trans) oraz soli, przyczyniając się do powstawania tak zwanej otyłości brzusznej, która jest niezwykle groźna dla naszego zdrowia. Jeśli trudno nam zrezygnować z takiego jedzenia, lepiej przygotować je samodzielnie w domu.

    Białe pieczywo oraz makarony
    To ogromny wróg prawidłowej wagi. Każdy, kto chce nieco schudnąć powinien zrezygnować z białych grzanek, bułek, chleba, rogalików. Podobnie jest z białym makaronem, który jest po prostu zabroniony. Na szczęście obecnie znajdziemy szereg produktów pełnozbożowych, które w czasie walki o lepszy wygląd nie są zabronione. Są one zdecydowanie zdrowsze. Do tego pamiętać należy o brązowym ryżu, makaronach, kaszy gryczanej, jaglanej i jęczmiennej.
    Smażone potrawy
    Dieta nie musi rzecz jasna oznaczać przejścia na wegetarianizm. Na diecie również można jeść mięso, które dostarcza niemałych ilości pełnowartościowego białka oraz zapobiegającego anemii żelaza. Należy jednak pamiętać, aby nieco inaczej je przyrządzać. Smażenie to metoda, która nie wchodzi w grę. Zdecydowanie lepiej jest piec, grillować , a przede wszystkim gotować na parze. UWAGA: zamiast popularnej czerwonej wieprzowiny, która u nas spożywana jest najchętniej, warto kupować drób oraz wołowinę pamiętając jednocześnie o rybach.

    Dodaj komentarz